Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 50€ και πάνω

  • SMILE B12 (Methylcobalamin) 1000μg, 60 Caps

SMILE B12 (Methylcobalamin) 1000μg, 60 Caps

  • Κωδικός Προϊόντος: 1602
Συσκευασία: 60 Capsules
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 10,00€

Περιγραφή

Περιέχει εκτός από τη βιταμίνη Β12 και σκόνη από φλοιό ρυζιού, για να μπορεί να γίνει η καψουλοποίηση και η κάψουλα είναι φυτική (Vegan).

Γιατί Smile B12 ;

Η Smile B12 χρησιμοποιεί την Methylcobalamin που είναι μια φυσική μορφή βιταμίνης Β12 που μπορεί να ληφθεί μέσω συμπληρωμάτων, καθώς και πηγές τροφίμων όπως ψάρια, κρέας, αυγά και γάλα. Σε αντίθεση με την Cyanocobalamin που χρησιμοποιούν τα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής η οποία παρασκευάζεται μέσα στα εργαστήρια.

Επίσης η Methylcobalamin είναι η μορφή της βιταμίνης Β12 που είναι η πιο εύκολη για το σώμα να χρησιμοποιήσει. Είναι δυσκολότερο να βρεθεί και πιο ακριβή.

Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει:

Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος

Στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία

Στο φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων

Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης

Στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης

Στη φυσιολογική διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης και των μεταβολικών διεργασιών που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας

Οι ακόλουθοι παράγοντες αντιπροσωπεύουν τις κύριες αιτίες της έλλειψης βιταμίνης Β12:

  1. Δυσλειτουργία, ερεθισμός, φλεγμονή του επιθηλίου του στομάχου οδηγούν σε ανεπάρκεια του ενδογενούς παράγοντα. Επίσης γαστρίτιδα, νόσος του Crohn, χρόνια εντερίτιδα, χρόνια διάρροια και παγκρεατική νόσος επιδρούν και κάνουν την επένδυση του στομάχου να γίνεται ανώμαλη με αποτέλεσμα δεν παράγει αρκετή πρωτεΐνη μεταφοράς ούτε γαστρικό οξύ. Η χρηστικότητα της βιταμίνης Β12 στη συνέχεια περιορίζεται ή εν μέρει δεν είναι πλέον δυνατή. Το ίδιο ισχύει για μια διαταραχή ή μια φλεγμονή της βλεννογόνου μεμβράνης του λεπτού εντέρου. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά τις δυνατότητες απορρόφησης της κοβαλαμίνης. Οι άνθρωποι με φθορές ή φλεγμονή στο στομάχι ή την εντερική επένδυση του λεπτού εντέρου μπορούν να υποφέρουν από σοβαρή ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, παρά το γεγονός ότι η πρόσληψη τους από τα τρόφιμα είναι συνήθως επαρκής.
  2. Διατροφή με τρόφιμα που δεν περιέχουν αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12 (συνηθέστερη σε χορτοφάγους και vegans) – υποσιτισμός.
  3. Αυξημένη απαίτηση βιταμίνης Β12 που προκαλείται από άλλους παράγοντες όπως, βαρέα μέταλλα, τοξίνες, φάρμακα και τραύματα.
  4. (Μερική) εκτομή του στομάχου ως αποτέλεσμα μιας επέμβασης.
  5. Ηλικία. Συχνά, οι ηλικιωμένοι αναπτύσσουν έναν πιο αδύναμο επιθήλιο στομάχου. Μια ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 είναι συνήθως ο λόγος για κούραση, απώλεια μνήμης και καταθλιπτική διάθεση μεταξύ των ηλικιωμένων.
  6. Φαρμακευτική αγωγή. Φάρμακα που περιέχουν αντισύλληψη που περιέχει οιστρογόνα και συμπληρώματα ορμονών, φάρμακα για διαβήτη (μετφορμίνη), φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης (ACE), φάρμακα καρδιακής αρρυθμίας (βήτα αναστολείς, νιτρικά σπρέι, νιτρογλυκερίνη), φάρμακα μείωσης της χοληστερόλης (στατίνες) και θεραπείες ανικανότητας.
  7. Ηπατική νόσο (προβλήματα αποθήκευσης και μεταφοράς).

Μια άλλη πτυχή είναι ότι τα αρχικά συμπτώματα ανεπάρκειας της βιταμίνης Β12 μπορούν να μοιάζουν με αυτά των υπερβολικών διακυμάνσεων της στάθμης του σακχάρου στο αίμα (νευρικότητα, ακραίες επιθέσεις πείνας, δυσκολία συγκέντρωσης, επιθετικότητα, ευερεθιστότητα, ξαφνικές μεταβολές της διάθεσης). Η διαδικασία αυτή χρησιμοποιεί επίσης τα ιχνοστοιχεία μαγγάνιο, χρώμιο και ψευδάργυρο, μαζί με το σημαντικό μαγνήσιο, το οποίο με τη σειρά του έχει μια έμμεση αρνητική επίδραση στις βιταμίνες Β. Αυτό συμβαίνει λόγω του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην ενίσχυση της χρήσης βιταμινών Β: το μαγγάνιο, για παράδειγμα, βοηθά τις διαδικασίες της βιταμίνης Β1.

Nα μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας, Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.