Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 50€ και πάνω

  • CoQ10 200mg, 60 Vcaps

CoQ10 200mg, 60 Vcaps

  • Κωδικός Προϊόντος: 69
Συσκευασία: 60 capsules
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 50,50€

Το CoQ10 είναι ένα συνένζυμο που παράγεται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα και συναντάται συχνά και ως ubiquinone, από το quinine που είναι ένα συνένζυμο και το ubiquitous, που σημαίνει ότι υπάρχει παντού στο σώμα. Η υψηλότερη συγκέντρωση CoQ10 βρίσκεται στην καρδιά και στον ηπατικό ιστό και είναι βασικό στοιχείο του μιτοχονδρίου.

Διαδραματίζει σηματικότατο ρόλο στο σώμα για την παραγωγή ενέργειας στο μιτοχόνδριο, βοηθώντας στον μεταβολισμό των λιπών και των υδατανθράκων, καθώς και στη διατήρηση της ελαστικότητας της κυτταρικής μεμβράνης. Συμμετέχει, επίσης στην παραγωγή άλλων βασικών ενζύμων, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή Adenosine-5'-triphosphate (ATP), την οποία καίει ο οργανισμός για παραγωγή ενέργειας, αλλά και για την μεταφορά της ενέργειας μεταξύ μιτοχονδρίου και κυττάρων.

Χρόνια έρευνα έδειξε ότι πέρα της συμβολής του στην παραγωγή ενέργειας, το CoQ10 στηρίζει την υγιή λειτουργία του καρδιαγγειακού και ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπροσθέτως, το CoQ10 είναι ένα αποτελεσματικό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, που παρέχει προστασία, στην δομή των αγγείων και άλλων ιστών, από την επίθεση των ελεύθερων ριζών, αλλά μπορεί και να επηρεάσει θετικά τη διαδικασία γήρανσης. Μελέτες απέδειξαν την σημαντικότητα του CoQ10 στην διατήρηση μιας υγιούς ενδοκυτταρικής δραστηριότητας, ενώ συγκρίνουν την αποτελεσματικότητά του με αυτή της βιταμίνης Ε, ενός από τα πιο αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά.

Η NOW πωλεί μόνο το φυσικό, 100% all-trans μορφή CoQ10 που παράγεται με φυσική ζύμωση και αγοράζεται από τους κορυφαίους Ιάπωνες προμηθευτές. Αυτό θεωρείται ότι είναι η καλύτερη και πιο φυσική διαθέσιμη μορφή. Οι διαφορές στην απορρόφηση ή τη χρήση των προϊόντων CoQ10 ως επί το πλείστον, συνδέονται με τα έλαια που προσθέτονται στην σκόνη CoQ10 εντός των softgel. Οι διαφορές αυτές είναι πολύ λιγότερο σημαντικές, όταν το συμπλήρωμα λαμβάνεται ταυτόχρονα με άλλα έλαια ή συμπληρώματα βασισμένα σε έλαια στη διατροφή, και όχι μεταξύ των γευμάτων. Ετσι εξακολουθούν να αποδίδουν τα οφέλη της αυξημένης απορρόφησης, ακόμα και με τη λήψη CoQ10 σε μια χορτοφαγική μορφή (vegetarian form).