Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 50€ και πάνω

  • CASCARA SAGRADA 450mg, 100 Caps

CASCARA SAGRADA 450mg, 100 Caps

  • Κωδικός Προϊόντος: 66
Συσκευασία: 100 capsules
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 14,00€

Cascara Sagrada στα ισπανικά σημαίνει "ιερός φλοιός". Πρόκειται για ένα βότανο που λαμβάνεται από το φλοιό του Αμερικάνικου buckthorn δέντρου, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από τους Αμερικάνους Ιθαγενείς για πολύ καιρό. Η σκόνη που δημιουργείται από τον φλοιό αυτό, λειτουργεί ως ένα ισχυρό καθαρτικό και πιστεύεται ότι ενισχύει τα τοιχώματα του παχέως εντέρου.

Το Cascara Sagrada αποτελείται από ενώσεις που ονομάζονται anthroquinones. Είναι αυτές οι anthroquinones που ενεργούν ως καθαρτικό στους ανθρώπους, επειδή προκαλούν περισταλτισμό, που είναι ο επιστημονικός όρος για την πρόκληση συσπάσεων στα έντερα και στο παχύ έντερο. Αυτές οι συστολές δίνουν την ώθηση για την ενεργοποίηση των εντέρων. Το Cascara Sagrada περιέχει επίσης Emodin και αλόη-eomin, τα οποία καλύπτουν και ενισχύουν τα τοιχώματα του πεπτικού συστήματος, καθώς και ορισμένα άλλα μη-επιβλαβή συστατικά που δεν έχουν καθαρτική δράση.

Άλλα αξιοσημείωτα συστατικά του cascara sagrada είναι οι hydroxyanthraquinone γλυκοσίδες που ονομάζονται cascarosides (Α, Β, C και D οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των συνολικών με άλλες γλυκοσίδες σε μικρές συγκεντρώσεις) και παρουσιάζουν καθαρτικά αποτελέσματα. Ορισμένα άλλα σημαντικά συστατικά περιλαμβάνουν ρητίνες, τανίνες και λιπίδια, τα οποία συνθέτουν την πλειονότητα των άλλων συστατικών του φλοιού.

Μαζί με αυτές τις ιδιότητες το cascara θεωρείται, επίσης ότι βελτιώνει τον τόνο των μυών των τοιχωμάτων του παχέως εντέρου. Το βότανο αυτό διεγείρει επίσης την έκκριση μετάλλων και απελευθερώνει υγρά λιπαντικά στο παχύ έντερο. Αυτά τα υγρά καταπραΰνουν και ενισχύουν τα τοιχώματα του εντέρου καθώς και επιβραδύνουν την απορρόφηση των βιταμινών και ανόργανων συστατικών στην κυκλοφορία του αίματος.