Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 50€ και πάνω

  • STINGING NETTLE ROOT EXTRACT 250 mg, 90 veg caps

STINGING NETTLE ROOT EXTRACT 250 mg, 90 veg caps

  • Κωδικός Προϊόντος: 801
Συσκευασία: 90 Veg Capsules
Διαθεσιμότητα: Επικοινωνήστε για διαθεσιμότητα
  • 22,50€

Η χρήση της τσουκνίδας χρονολογείται από την εποχή του Καίσαρα, σχεδόν 2.000 χρόνια πριν. Αποτελεί ένα πρώτης τάξεως αλκαλοποιητικό βότανο, πλούσιο σε καροτενοειδή, βιταμίνη C, και μεταλλικά άλατα όπως ασβέστιο, σίδηρο, πυρίτιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, και νάτριο. Περιέχει, επίσης, αρκετές σημαντικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των φαινολών και των φλαβονοειδών, όπως καφεϊκό οξύ, μηλικό οξύ, πολυσακχαρίτες, ολεκτίνες και φυτοστερόλες (λιγνάνες κ.α).

Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας την υγιή αντίδραση του οργανισμού ενάντια στις φλεγμονές και την ισταμίνη. Η ισταμίνη παράγεται από το σώμα και συμβάλλει στη μείωση και ένταση των συμπτωμάτων οποιασδήποτε αλλεργικής αντίδρασης, όπως η αλλεργική ρινίτιδα. Μάλιστα, θεωρείται χρήσιμη σε άτομα με αλλεργικό βρογχικό άσθμα, καθώς συμβάλλει αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση των αεραγωγών. 

Το εκχύλισμα της τσουκνίδας έχει διουρητική δράση και προάγει την καλή λειτουργία των νεφρών. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός εκχυλίσματος ρίζας τσουκνίδας και καρπών saw palmetto είναι πολύ δραστικός, ισοδύναμος με τη δράση φαρμάκων με φιναστερίδη (Proscar), ως προς την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της υπερπλασίας του προστάτη, μία κατάσταση κατά την οποία ο προστάτης διευρύνεται και δημιουργεί προβλήματα ούρησης. Επί πρόσθετα, το εκχύλισμα τσουκνίδας αποτρέπει το σώμα να μετατρέψει την τεστοστερόνη σε 5-α-αναγωγάση, ένα ένζυμο που προκαλεί διόγκωση του αδένα του προστάτη στη μέση ηλικία.

Το Stinging Nettle Root Extract 250 mg της NOW περιέχει εκχύλισμα ρίζας τσουκνίδας, πληρώντας τα υψηλότερα Ευρωπαϊκά πρότυπα.