Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 50€ και πάνω

  • FULL BRAIN, 60 Caps

FULL BRAIN, 60 Caps

  • Κωδικός Προϊόντος: 2738
Συσκευασία: 60 Capsules
Διαθεσιμότητα: Επικοινωνήστε για διαθεσιμότητα
  • 24,00€

Συμπλήρωμα διατροφής με φωσφατιδυλική σερίνη, bacopa, γκίνγκο, φυτικά εκχυλίσματα και αμινοξέα

Με φυσικά συστατικά για την υποστήριξη της μνήμης και της συγκέντρωσης

Ακόμη και άν είστε νέοι, αλλά εργάζεστε κάτω απο συνθήκες έντονης πνευματικής κόπωσης, το FULL BRAIN θα είναι ο σύμμαχος σας!

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το FULL BRAIN είναι ένα καινοτόμο προϊόν που στοχεύει στο να προφυλάξει, να ενισχύσει και να βελτιώσει την γνωστική και γενικότερα την πνευματική υγεία και λειτουργία με τρόπο φυσικό, ασφαλή και κυρίως αποτελεσματικό.

Ενδείκνυται για άτομα με έντονη πνευματική δραστηριότητα, μαθητές, άτομα με προβλήματα συγκέντρωσης και προληπτικά για την προστασία της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Το bacopa monnieri (Brahmi) είναι ένα γνωστό πολυετές αναρριχώμενο φυτό, που χρησιμοποιήθηκε από την παραδοσιακή ιατρική της αγιουβέρδα, ως ‘’ δυνατό τονωτικό του εγκεφάλου’’ και ενισχυτικό της μνήμης.

Τα βιοενεργά συστατικά του φυτού Brahmi είναι τα αλκαλοειδή, οι σαπωνίνες, τα φλαβονοειδή, τα τριτερπένια και οι κουκουρμπιτακίνες, με την πιθανή τους συμβολή στην προστασία των νευρώνων.

Ως συμπλήρωμα διατροφής σε επίπεδο συσχέτισης, η λήψη 300 mg και πάνω την ημέρα σε ηλικίες μεγαλύτερες των 18 ετών και για διάρκεια μεταξύ 4 εβδομάδων έως και 3 μηνών, έχει συσχετιστεί με οφέλη στην συγκέντρωση, την εγρήγορση του εγκεφάλου και την ενίσχυση της μνήμης.

Η ακετυλική καρνιτίνη σε αντίθεση με την L-carnitine, διεπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό μπορεί να αξιοποιηθεί και απο τους νευρώνες του εγκεφάλου.

Σε επίπεδο μηχανισμού προάγει την υγεία των νευρώνων, κυρίως λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης (αυξάνει τα επίπεδα γλουταθειόνης) αλλά και προστατεύοντας τα νευρικά κύτταρα με άλλους μηχανισμούς.

Το εκχύλισμα του γκίνγκο Μπιλόμπα χρησιμοποιείται για την βελτίωση της μνήμης, έπειτα από προβλήματα που προκύπτουν λόγω προχωρημένης ηλικίας. Ωστόσο στο Full Brain η ποσότητα του εκχυλίσματος είναι μικρή προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αλληλεπιδράσεις με φάρμακα όπως αντιπηκτικά και αντιαιμοπεταλιακά.

Σταθεροποιημένο μείγμα μούρων που αποδίδει πολυφαινόλες > 75% και φλαβονοειδή > 43%. Οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή είναι βιοενεργά συστατικά με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ η πρόσληψη τους από την διατροφή έχει συσχετιστεί με την προστασία του εγκεφάλου και την ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας.

To δενδρολίβανο (Rosmarinus officinalis) είναι πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις και συγκεκριμένα σε διτερπένια, που πιθανώς αποτελούν έναν ακόμη προστατευτικό παράγοντα για την εγκεφαλική λειτουγία. Τα τερπενοειδή χαρακτηρίζονται για την ικανότητα τους να χηλικοποιούν δραστικά μέταλλα όπως ο σίδηρος, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το PQQ (πυρρολοκινολίνη-κινόνη) είναι μία αρωματική, υδατοδιαλυτή κινόνη που έχει συσχετιστεί με την βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας και της μνήμης.

Η βιταμίνη B12 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης

Η κιτικολίνη είναι μία ουσία που παράγεται ενδογενώς και όταν διασπαστεί μας δίνει την χολίνη και την κυτιδίνη, ουσίες που συμβάλλουν στην παραγωγή της ακετυλοχολίνης στους νευρώνες. Σε επίπεδο μηχανισμού προστατεύει τους νευρώνες, ενώ έχει συσχετιστεί με την βελτίωση της μνήμης και της νοητικής ικανότητας.

Η Ν-ακέτλυλο-L-τυροσίνη είναι η ακετυλιωμένη μορφή της τυροσίνης που το καθιστά περισσότερο βιοδιαθέσιμο. Η τυροσίνη είναι ένα μη απαραίτητο αμινοξύ και βρίσκεται σε αρκετά μεγάλες ποσότητες στο τυρί, την σόγια, στο κρέας, στο ψάρι, στο κοτόπουλο, στα φυστίκια, στα αυγά, στα φασόλια και στα δημητριακά ολικής άλεσης. Η τυροσίνη βοηθά στην σύνθεση της ντοπαμίνης και της νοραδρεναλίνης, όπου τα επαρκή επίπεδα τους έχουν να κάνουν με έναν λειτουργικό εγκέφαλο.

Τέλος η φωσφατιδυλική σερίνη είναι ένα φωσφολιπίδιο που βρίσκεται στην κυταρική μεμβράνη των νευρώνων σε αφθονία στο εγκέφαλο και παίζει σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία των νευροκυττάρων.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Εκχύλισμα bacopa monnieri, υδροχλωρική ακετυλοκαρνιτίνη, κιτικολίνη, ακετυλοτυροσίνη, φωσφατιδυλική σερίνη, εκχύλισμα δενδρολίβανου, σταθεροποιημένο μείγμα μούρων: Εκχύλισμα ολόκληρων σταφυλιών (Vitis vinifera L, Vitaceae) Εκχύλισμα άγριων μούρων blueberry (Vaccinium angustifolium A. Ericaceae), εκχύλισμα γκίνγκο μπιλόμπα, κυανοκοβαλαμίνη, άλας PQQ

(πυρρολοκινολίνη-κινόνη)

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: φυτική κυτταρίνη

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: λαμβάνετε 2 κάψουλες την ημέρα μετά από τα γεύματα

 

Διατροφικός Πίνακας

 

Θρεπτικά Συστατικά

Ανά Ημερ.δόση 2 κάψουλες

ΣΗΠ*

Εκχύλισμα Bacopa Monnieri (Που αποδίδει 20% bacosides επί ξηρού)

350 mg

**

Φωσφατιδυλική Σερίνη

100 mg

**

Εκχύλισμα Γκίνγκο Μπιλόμπα (Που αποδίδει >6% φλαβόνες)

50 mg

**

Κιτικολίνη

100 mg

**

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΟΥΡΩΝ: Εκχύλισμα ολόκληρων σταφυλιών (Vitis vinifera L, Vitaceae) Εκχύλισμα άγριων μούρων blueberry (Vaccinium angustifolium A. Ericaceae) Το οποίο αποδίδει πολυφαινόλες > 75% Και φλαβονοειδή > 43%

75 mg

**

Εκχύλισμα Δενδρολίβανου (Που αποδίδει >50% ουρσολικό οξύ)

100 mg

**

PQQ

1 mg

**

Βιταμίνη Β12 (Ως κυανοκοβαλαμίνη)

15 mcg

600%

Ν-Ακετύλο-Τυροσίνη

100 mg

**

Ακέτυλο Καρνιτίνη (Ως acetyl-l-carnitine HCL)

300 mg

**

 

ΣΗΠ* = Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη

**= Δεν έχει οριστεί ΣΗΠ

 

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777