Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 50€ και πάνω

  • DANDELION ROOT 500mg, 100 Vcaps

DANDELION ROOT 500mg, 100 Vcaps

  • Κωδικός Προϊόντος: 412
Συσκευασία: 100 Veg Capsules
Διαθεσιμότητα: Επικοινωνήστε για διαθεσιμότητα
  • 13,20€

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Το Dandelion (Taraxacum officinale) είναι η πηγή πολλών ενώσεων που απαντώνται στη φύση, όπως τα καροτενοειδή, τα φλαβονοειδή και οι φυτοστερόλες, τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικοί παράγοντες.

Η ρίζα και τα φύλλα του έχουν μακρά ιστορία χρήσης στην παραδοσιακή ιατρική των βοτάνων. Οι γηγενείς πληθυσμοί της Αμερικής χρησιμοποιούν το Dandelion για την αντιμετώπιση της νεφροπάθειας, της δυσπεψίας και της καούρας. Η παραδοσιακή Αραβική ιατρική συστήνει το Dandelion για την αντιμετώπιση της ηπατικής νόσου, και η παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική το χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας και των λοιμώξεων της ανώτερης αναπνευστικής οδού, συμπεριλαμβανομένης της βρογχίτιδας και της πνευμονίας.

Στις μέρες μας, οι φαρμακευτικές ιδιότητες της ρίζας και των φύλλων είναι ευρέως γνωστές και κοινώς αποδεκτές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Ευρωπαϊκός Επιστημονικός Συνεταιρισμός για τη Φυτοθεραπεία συνιστά τη ρίζα Dandelion για τη δυσπεψία και την απώλεια της όρεξης, και στη Γερμανία η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που είναι γνωστή με την ονομασία Επιτροπή Ε, συστήνει τα προϊόντα που περιέχουν Dandelion για την αντιμετώπιση των ηπατικών διαταραχών, της απώλειας όρεξης, της δυσπεψίας, και της κατακράτησης υγρών.

Σημείωση: Το Dandelion θεωρείται γενικά ασφαλές, αλλά μερικοί άνθρωποι αναφέρουν αλλεργική ή ασθματική αντίδραση σε αυτό το βότανο. Όσοι είναι αλλεργικοί στο χαμομήλι, τα χρυσάνθεμα, το ηλιέλαιο, τις μαργαρίτες, μπορεί να είναι αλλεργικοί και στο Dandelion. Το Dandelion δε συνίσταται σε ασθενείς με νόσο της χοληδόχου κύστης, λόγω της πεποίθησης πως διεγείρει την έκκριση χολής, αν και δεν υπάρχουν μελέτες επάνω σε ανθρώπους ή σε ζώα που να την επιβεβαιώνουν επιστημονικά.