Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 50€ και πάνω

  • BETTER HEALTH D3 5000 IU + K2 100mcg, 60 Veg Caps

BETTER HEALTH D3 5000 IU + K2 100mcg, 60 Veg Caps

  • Κωδικός Προϊόντος: 1908
Συσκευασία: 60 Veg Capsules
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 19,90€

H D3 5000 IU + K2 της Better Health έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D3 και 100 mcg βιταμίνης Κ2 (ΜΚ-7 μορφής) και είναι έτσι σχεδιασμένη με στόχο την μέγιστη απορρόφηση και υψηλή βιοδιαθεσιμότητα.

 

Τι είναι η βιταμίνη D3;

Η βιταμίνη D3, είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή, καθώς παράγεται από τον οργανισμό και ενεργοποιείται από την ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, μικρές ποσότητες μπορούμε να προσλάβουμε μέσω των τροφίμων, όπως αυγά, τυριά πλούσια σε λιπαρά και ψάρια, καθώς φαίνεται ότι τα λιπίδια και ιδιαίτερα τα μέσης αλύσου λιπαρά οξέα (MCT), βοηθούν στην καλύτερη απορρόφησή της.

Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι στον ελληνικό πληθυσμό υπάρχει έλλειψη της βιταμίνης D3, λόγω των περιβαλλοντικών αλλαγών και συνηθειών (π.χ. χρήση αντηλιακών), οδηγώντας σε ανάγκη για συμπληρωματική χορήγησή της.

Ποιος είναι ο ρόλος της βιταμίνης D3;

Η βιταμίνη D3 έχει πολλαπλούς ρόλους στον οργανισμό, με πιο γνωστή και αποδεδειγμένη δράση, τη συμμετοχή της στον μεταβολισμό των οστών. Συγκεκριμένα, η ενεργή μορφή της βιταμίνης D3, που παράγεται από τα νεφρά και το ήπαρ, αυξάνει την απορρόφηση ασβεστίου και φωσφόρου από το έντερο αλλά και παράλληλα δρα στην επαναπορρόφηση του ασβεστίου από τα νεφρά, με αποτέλεσμα την αύξηση του ασβεστίου στον οργανισμό. Ακόμη, εμπλέκεται με την δράση της παραθορμόνης στην επιμετάλλωση των οστών, που βοηθά κυρίως στη φάση ανάπτυξης των παιδιών.

Μελέτες παρατήρησης έδειξαν ότι η ανεπάρκεια της βιταμίνης D3 σχετίζεται με μειωμένη οστική πυκνότητα. Επιπρόσθετα, μετα-ανάλυση μελετών παρέμβασης έδειξε ότι η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D3 διατηρεί σταθερή ή και ακόμα αυξάνει την οστική πυκνότητα, ιδιαίτερα σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

Τι είναι η βιταμίνη Κ;

Η βιταμίνη Κ αποτελεί μια ομάδα λιποδιαλυτών βιταμινών με παρόμοια χημική δομή. Βασικός τους ρόλος στον οργανισμό είναι η συμμετοχή στην πήξη του αίματος αλλά και στη δέσμευση των ιόντων ασβεστίου είτε στα οστά είτε σε άλλους ιστούς.

Γιατί είναι σημαντική η Κ2;

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν εξετάσει τη σχέση της βιταμίνης Κ με τα οστά, έχει παρατηρηθεί ότι κυρίως σε γυναίκες η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης Κ, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με βιταμίνη D3 βελτίωσε την οστική πυκνότητα.

Επιπλέον, φαίνεται ότι η βιταμίνη Κ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καρδιαγγειακή υγεία. Πιο συγκεκριμένα, μειώνει την ασβεστοποίηση των αγγείων, στη μακρο- και μικροκυκλοφορία, ενεργοποιώντας μια πρωτεΐνη που αναστέλλει στην εναπόθεση ασβεστίου στις αρτηρίες.

Συνολικά, φαίνεται ότι ο συνδυασμός των βιταμινών D3 και K2 είναι ιδανικός για την πρόληψη της οστεοπενίας και οστεοπόρωσης, ιδιαίτερα σε άτομα μέσης ηλικίας. Παράλληλα, η δράση της βιταμίνης K είναι να προστατεύει τον οργανισμό από την αύξηση εναπόθεσης ασβεστίου που προκαλείται από τη δράση της βιταμίνης D3, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.