Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 50€ και πάνω

  • Extra Strength BIOTIN 10 mg (10,000 mcg), 120 veg caps

Extra Strength BIOTIN 10 mg (10,000 mcg), 120 veg caps

  • Κωδικός Προϊόντος: 802
Συσκευασία: 120 Veg Capsules
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 31,80€

Η βιοτίνη ή βιταμίνη Β7 είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, αναγκαία για τη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία του σώματος. Η B7 αποκαλείται ως "η βιταμίνη της ομορφιάς" καθώς λειτουργεί ως βασικό ρυθμιστικό στοιχείο στη γλυκονεογένεση. Η γλυκονεογένεση ή γλυκογένεση οδηγεί στη σύνθεση των λιπαρών οξέων και στο μεταβολισμό των πρωτεϊνικών αμινοξέων στο δέρμα των μαλλιών και τα κύτταρα των νυχιών, βελτιώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τα λεπτά μαλλιά και εύθραυστα νύχια. Η βιοτίνη συνεργάζεται στενά με τις υπόλοιπες βιταμίνες Β2, Β6, νιασίνη (Β3) και Α, και διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες σε φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος.

Η βιοτίνη, ως μία βιταμίνη του συμπλέγματος Β, συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού και παίζει ρόλο καταλυτικό στο μεταβολισμό των λιπών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.

Σημείωση: Σε καταστάσεις σμηγματόρροιας ή γενετικής ανωμαλίας στον μεταβολισμό της βιοτίνης (τύπος σμηγματορροιακής δερματίτιδας) χορηγούνται υψηλές δόσεις βιοτίνης με ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, η χρήση των συμπληρωμάτων κρίνεται υπό την επίβλεψη του θεράποντα γιατρού.