Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 50€ και πάνω

  • BETA-CAROTENE 7mg, 60 Softgels

BETA-CAROTENE 7mg, 60 Softgels

  • Κωδικός Προϊόντος: 193
Συσκευασία: 60 softgels
Διαθεσιμότητα: Επικοινωνήστε για διαθεσιμότητα
  • 18,00€

Πρόκειται για συμπλήρωμα διατροφής με βήτα καροτίνη από άλγη του ωκεανού μαζί με άλλα φυσικά καροτενοειδή, όπως η λουτεΐνη , η ζεαξανθίνη και η κρυπτοξανθίνης .

Τα καροτενοειδή ασκούν μεγάλη επίδραση στην ανθρώπινη υγεία και συμβάλλουν στην εξυγίανση ανθρώπινων παθήσεων, όπως είναι οι καρδιαγγειακές, οι παθήσεις φωτοευαισθησίας, ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του ματιού, που σχετίζεται με την ηλικία. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί, έχει διαπιστωθεί ότι τα άτομα που περιλαμβάνουν περισσότερα καροτενοειδή στην καθημερινή τους διατροφή, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να αναπτύξουν χρόνιες παθήσεις.

Ειδικότερα :

Η λουτεΐνη αποτελεί καροτενοειδές, που εντοπίζεται σε πράσινα λαχανικά, όπως οι λαχανίδες, το μπρόκολο και το σπανάκι. Έχει αντιοξειδωτική δράση και ικανότητα δέσμευσης των ελεύθερων ριζών. Δρα προστατευτικά κατά των παθήσεων των οφθαλμών.

Η ζεαξανθίνη αποτελεί ένα βιοφλαβονοειδές, που εντοπίζεται σε όλα τα βότανα, τα φρούτα και τα λαχανικά. Ανήκει στην ομάδα των ξανθοφύλλων, της ομάδας των καροτενοειδών. Διαθέτει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Προστατεύει τους οφθαλμούς από την υπεριώδη ακτινοβολία και εμποδίζει τις ελεύθερες ρίζες να βλάψουν τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και τον φακό του ματιού.

Η κρυπτοξανθίνη αποτελεί μια φυσική χρωστική καροτενοειδών, που έχει απομονωθεί από πέταλα και άνθη φυτών, όπως αυτό του γένους Physalis. Έχει αντιοξειδωτική δράση, ενώ προλαμβάνει τις ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα και τονώνει την επισκευή της οξειδωτικής βλαβης στο DNA.