Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 50€ και πάνω

  • ASHWAGANDHA EXTRACT 230mg, 90 Caps

ASHWAGANDHA EXTRACT 230mg, 90 Caps

  • Κωδικός Προϊόντος: 2730
Συσκευασία: 90 Capsules
Διαθεσιμότητα: Επικοινωνήστε για διαθεσιμότητα
  • 19,50€

Γνωρίστε την καλύτερη ασβαγκάντα της αγοράς και επωφεληθείτε από τις αμέτρητες και υποστηρικτικές δράσεις της.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:τυποποιημένο εκχύλισμα ρίζας ασβαγκάντα (8:1) (withania somnifera) σταθεροποιημένο να αποδίδει κατ’ ελάχιστο 7% βιθανολίδες. Συστατικό κελύφους κάψουλας φυτική κυτταρίνη, τυποποίηση έως 7% με αζωτούχες ρίζες.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ:υλικά πλήρωσης, αντισηπτικά και χρωστικές. Κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans.
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα με άδειο στομάχι.
ΧΩΡΙΣ:τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.
ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙΤΑΙ.

Διατροφικές πληροφορίες 1 caps ΣΗΔ

Εκχύλισμα ρίζας ασβαγκάντα 8:1 230 mg **
Το οποίο αποδίδει βιθανολίδες 7% 16 mg **

 

Η ασβαγκάντα της FULL HEALTH προέρχεται από την ρίζα του φυτού και όχι από φύλλα ή καρπούς. Αυτό της δίνει την δύναμη να συγκεντρώνει μεγαλύτερη απόδοση στην δραστική ουσία βιθανολίδη και να μην περιέχει withatherin A που είναι εν δυνάμει τοξική. Αποδίδει 7% βιθανολίδες, την μεγαλύτερη συγκέντρωση συγκριτικά με τα ομοειδή προιόντα της αγοράς. Όλες οι κλινικές μελέτες και έρευνες για τις ευεργετικές δράσεις της ασβαγκάντα αφορούν εκχυλίσματα του φυτού με απόδοση πάνω από 5% σε βιθανολίδες, προδιαγραφή που μόνο η ασβαγκάντα της FULL HEALTH εξασφαλίζει!!

Η Ασβαγκάντα, γνωστό βότανο της αγιουρβεδικής ενναλακτικής ιατρικής έχει τα τελευταία χρόνια επικεντρώσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, κυρίως για τις εξαιρετικές δράσεις της σαν προσαρμογόνο. H ασβαγκάντα έχει επίσης στρατολογηθεί ως ένα σημαντικό βότανο στο Unani και στα παραδοσιακά κινέζικα ιατρικά συστήματα. Τα βότανα που χαρακτηρίζονται σαν προσαρμογόνα έχουν την ιδιότητα να υποστηρίζουν όλο τον οργανισμό, το σώμα αλλά και το πνεύμα, στην προσπάθεια να αποφύγει τις επιπτώσεις του καθημερινού άγχους. Το άγχος προκαλεί πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές στο σώμα, όπως φθορές στο νευρολογικό, το ενδοκρινικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα προσαρμογόνα έχουν διεγερτικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξουδετέρωση αυτών των επιβλαβών επιδράσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ομάδα φυτών ή φυτικών εκχυλισμάτων φαρμακευτικής δράσης τα οποία λαμβάνεις για μία μακρά χρονική περίοδο με σκοπό να βοηθήσουν το σώμα σου να προσαρμοστεί στο στρες και στην κόπωση.

ΟΙ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΒΑΓΚΑΝΤΑ:
Οι δραστικές ουσίες του φυτού, οι βιθανολίδες, μοιάζουν ως προς την δράση τους με τις στεροειδείς ορμόνες του οργανισμού. Δρουν προληπτικά και ενισχύουν την αντίσταση του σώματος στις χρόνιες ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο ερυθηματώδης λύκος. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση της φαρμακολογικής έρευνας του φυτού αυτού με σκοπό την απόδειξη βάσει μελετών για αντικαρκινικές, αντιαρθριτικές, αντιγηραντικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες καθώς και για θετικές επιδράσεις στο ενδοκρινικό, καρδιοπνευμονικό και κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ
Η κορτιζόλη είναι γνωστή ως «ορμόνη στρες», διότι τα επινεφρίδια σας την απελευθερώνουν ως απόκριση στο άγχος. Όταν το ασβαγκάντα (ashwagandha) εισέρχεται στον οργανισμό, αυτόματα μειώνονται τα επιπέδα κορτιζόλης, της λεγόμενης ορμόνης του στρες και εξισορροπούνται οι θυρεοειδικές ορμόνες. Σε μια μελέτη σε ενήλικες με χρόνιες εντάσεις, αυτοί που συμπληρώθηκαν με ashwagandha είχαν σημαντικά μεγαλύτερες μειώσεις στην κορτιζόλη, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Όσοι έλαβαν την υψηλότερη δόση παρουσίασαν μείωση κατά 30% κατά μέσο όρο. Οι ερευνητές ανέφερουν ό,τι οι βιθανολίδες παρεμποδίζουν την οδό στρες στον εγκέφαλο ρυθμίζοντας τη χημική σηματοδότηση στο νευρικό σύστημα. Τα αποτελέσματά των ερευνών μας δείχνουν ότι τα βασικά συστατικά του ασβαγκάντα μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη θεραπειών για νευρολογικές διαταραχές που σχετίζονται με δυσλειτουργία GABAergic σηματοδότησης, όπως γενικές διαταραχές άγχους, διαταραχές ύπνου, μυϊκούς σπασμούς και επιληπτικές κρίσεις. Επιπροσθέτως, η διαφορική ενεργοποίηση υποτύπων υποδοχέων GABA διασαφηνίζει έναν πιθανό μηχανισμό με τον οποίο η ασβαγκάντα επιτυγχάνει τις αναφερθείσες προσαρμοστικές ιδιότητες.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ

ΑΣΒΑΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ενθαρρυντικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση της Ashwagandha στην ολιγοσπερμία που οδηγεί σε στειρότητα. Το πιο συνεπές θετικό εύρημα ήταν ότι η μειωμένη γονιμότητα στους άντρες βελτιώθηκε από το εκχύλισμα ρίζας Ashwagandha όπως αποδεικνύεται από την αύξηση της συγκέντρωσης σπέρματος, τον όγκο της εκσπερμάτωσης τον κινητό αριθμό σπερματοζωαρίων και την αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης στον ορό. Η ασβαγκάντα λοιπόν, βελτιώνει την λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος προάγοντας την υγιεινή σεξουαλική και αναπαραγωγική ισορροπία και αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και Ισορροπεί τις ορμόνες σε άνδρες με ανδρόπαυση.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ
Η ασβαγκάντα χρησιμοποιήθηκε για βελτιωμένη μυϊκή δύναμη, αντοχή στην κόπωση, ανάκτηση από την άσκηση και ως εργοεργική βοήθεια για πολλά χρόνια. Σε μελέτη, η από του στόματος χορήγηση ενός εκχυλίσματος ρίζας υψηλής συγκέντρωσης Ashwagandha οδήγησε σε αυξημένο VO2 max, βελτιωμένη καρδιοαναπνευστική αντοχή. Τα ευρήματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι το εκχύλισμα ρίζας Ashwagandha βελτιώνει την καρδιαγγειακή δυναμική αυξάνοντας τα μέγιστα επίπεδα VO2 αυξάνοντας έτσι την καρδιοαναπνευστική αντοχή και επίσης βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Το Vo2max αντανακλά την ικανότητα του αναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος να μεταφέρει οξυγόνο στους μύες και μπορεί να χαρακτηριστεί ως δείκτης αερόβιας ικανότητας.

ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Η Ashwagandha μπορεί να είναι αποτελεσματική στην ενίσχυση τόσο της άμεσης όσο και της γενικής μνήμης σε άτομα με ήπια γνωστική διαταραχή καθώς και στη βελτίωση της εκτελεστικής λειτουργίας, της προσοχής και της ταχύτητας επεξεργασίας πληροφοριών.
• Βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού συστήματος και την μνήμη
• Βελτιώνει την λειτουργία της αναγνώρισης
• Είναι χρήσιμη σε νευροεκφυλιστικά νοσήματα, όπως η νόσος Parkinson, και Alzeimer.
• Επειδή έχει GABA-μιμητική δράση μπορεί να προάγει τον σχηματισμό των δενδριτών
• Η Ashwagandha καθυστερεί, ανακόπτει, αναστρέφει ή βελτιώνει την ατροφία των νεύρων και την απώλεια των συνάψεων


Κάθε μορφή στρες έχει επιζήμια αποτελέσματα στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η ashwagandha ανακουφίζει από το στρες, προστατεύει τον εγκέφαλο από τον εκφυλισμό των κυττάρων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος του Alzheimer και του Parkinson. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ashwagandha περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τη γήρανση των εγκεφαλικών κυττάρων. Σύμφωνα με έρευνες οι δραστικές ουσίες στην ασβαγκάντα βοήθησαν την ανάπτυξη νέων νευρώνων, στη μείωση συσσώρευσης πλάκας και στη μείωση του φορτίου αμυλοειδούς βήτα, το οποίο είναι κύρια αιτία για την ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer. Σύμφωνα με μελέτες η ashwagandha βελτίωσε αποτελεσματικά τόσο την άμεση όσο και τη γενική μνήμη σε άτομα με ήπια γνωστική δυσλειτουργία. Επίσης βελτιώνει τη συγκέντρωση, την ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών και τις διανοητικές ικανότητες.

ΑΣΒΑΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ
Η χρήση των εκχυλισμάτων της ασβαγκάντα μπορεί να είναι ευεργετική για την ομαλοποίηση των δεικτών του θυρεοειδούς σε υποκλινικό υποθυρεοειδισμό. Είναι αποδεδειγμένο ότι η ashwagandha βοηθά στην περίπτωση ενός υποτονικού θυρεοειδούς για άτομα που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο του Hashimoto. Σύμφωνα με μελέτες σε άτομα με υποτονικό θυρεοειδή, η ομάδα που έλαβε 600 milligrams εκχύλισμα ρίζας ashwagandha καθημερινά βελτίωσε σημαντικά τα επίπεδα ορμονών TSH και θυροξίνης (T4). Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες μελέτες η ashwagandha έχει ιδιότητες ενίσχυσης του θυρεοειδούς. Στη μελέτη, ασθενείς με διπολική διαταραχή χρησιμοποίησαν ashwagandha για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας για περίοδο 8 εβδομάδων. Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι ορισμένοι από αυτούς τους ασθενείς εμφάνισαν αύξηση της T4 κατά τη διάρκεια της περιόδου θεραπείας, αν και αυτό δεν ήταν ο αρχικός σκοπός της μελέτης. Δεδομένου ότι η ashwagandha αυξάνει τη λειτουργία του θυρεοειδούς, ενδεχομένως να αντενδείκνυται σε άτομα με υπερθυρεοειδισμό, όπως εκείνοι που πάσχουν από τη νόσο Graves.

ΑΣΒΑΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
Σε αρκετές μελέτες, το ashwagandha έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης, αρκετές ανθρώπινες μελέτες επιβεβαίωσαν την ικανότητά της να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου αίματος τόσο σε υγιείς όσο και σε διαβητικούς. Επιπλέον, σε μια μικρή μελέτη σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, συμπληρώνοντας με ashwagandha για 30 ημέρες μειώθηκαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα νηστείας τόσο αποτελεσματικά όσο και με την από του στόματος χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή Το Ashwagandha μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέσω των επιδράσεών του στην έκκριση και την ευαισθησία της ινσουλίνης.

ΑΣΒΑΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ-ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Μελέτες σε ανθρώπους έχουν διαπιστώσει ότι αυξάνει τη δραστηριότητα των κυττάρων φυσικών δολοφόνων, τα οποία είναι κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που καταπολεμούν τη μόλυνση και σας βοηθούν να παραμείνετε υγιείς. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τους δείκτες της φλεγμονής, όπως η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP). Αυτός ο δείκτης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

ΑΣΒΑΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ
Σύμφωνα με έρευνες η ashwagandha βοηθά στη λειτουργία των επινεφριδίων και ανακουφίζει από την κόπωση των επινεφριδίων. Τα επινεφρίδια είναι ενδοκρινείς αδένες που απελευθερώνουν κορτιζόλη και αδρεναλίνη, ως αντίδραση στο στρες.