Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 50€ και πάνω

MANGANESE 50mg, 90 Tabs

  • Κωδικός Προϊόντος: 159
Συσκευασία: 90 tablets
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 19,00€

Περιγραφή: Κάθε ταμπλέτα περιέχει 50mg στοιχειώδους χηλικού Μαγγανίου. Βιοτρονική μέθοδος χηλικοποίησης για μέγιστη απορρόφηση.

ΙΔΙOΤΗΤΕΣ ΜΑΓΓΑΝΙOΥ

Το μαγγάνιο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο με ετυμολογία που παραπέμπει στην αρχαία ελληνική λέξη μαγγανία (=μαγεία), επειδή οι αρχαίοι πίστευαν ότι το μέταλλο αυτό είχε μαγικές ιδιότητες. Το μαγγάνιο είναι συστατικό του σπουδαίου αντιοξειδωτικού ενζύμου Superoxide Dismutase (SOD), καθώς και πολλών άλλων ενζύμων που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας από τις τροφές. Eίναι επίσης απαραίτητο για τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων, καθώς και για την λειτουργία των ορμονών του θυρεοειδούς αδένα και την λειτουργία του νευρικού συστήματος. Το μαγγάνιο βελτιώνει τα ανακλαστικά, μειώνει την ευερεθιστότητα, ενώ ενδέχεται να μειώνει την συχνότητα επιληπτικών επεισοδίων. Oρισμένα πειράματα έδωσαν ενδείξεις ότι το μαγγάνιο αυξάνει την ικανότητα του οργανισμού να ανέχεται τη γλυκόζη. Επίσης διεγείρει την παραγωγή αντισωμάτων, φαγοκυττάρων, κοκκιοκυττάρων και μακροφάγων, ενισχύοντας, έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα. Το μαγγάνιο, τέλος, βελτιώνει την αξιοποίηση του σιδήρου, βοηθάει στην παραγωγή γάλακτος στις θηλάζουσες και είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση οστών και συνδετικών ιστών. Αμερικανοί και άλλοι εναλλακτικοί γιατροί χρησιμοποιούν συχνά το μαγγάνιο σαν αντικαρκινικό (προληπτικά), σαν αντιδιαβητικό, κατά της οστεοπόρωσης και κατά της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Συνήθης χρήση: Μία ταμπλέτα την ημέρα.

  • Χωρίς γλουτένη
  • Για χορτοφάγους
  • Φυσικό προϊόν χωρίς χρωστικές

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ - ΠΡOΦΥΛΑΞΕΙΣ

Η τοξικότητα του μαγγανίου, όταν λαμβάνεται από το στόμα είναι χαμηλή και εκδηλώνεται μόνο σε πολύ μεγάλες δοσολογίες. Αντίθετα, εισπνεόμενο σαν σκόνη οξειδίου του μαγγανίου (π.χ. σε ορυχεία) μπορεί να προκαλέσει νευρολογικές διαταραχές και βλάβες.