Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 50€ και πάνω

-12%
 • SPIRULINA NIGRITA 400mg, 120 Δισκία

SPIRULINA NIGRITA 400mg, 120 Δισκία

 • Κωδικός Προϊόντος: 1050
Συσκευασία: 120 Δισκία
Διαθεσιμότητα: Out of Stock
 • 17,00€
 • 15,00€ - Κερδίζεις 2,00€

Σήμερα γνωρίζουμε από ευρείες τοξικολογικές μελέτες και βιοχημικές αναλύσεις ότι η κατανάλωση Spirulina είναι ασφαλής για τον άνθρωπο και ότι η πρωτεΐνη της υπολείπεται ελάχιστα από τις αντίστοιχες αναφοράς (γάλα, αβγό) σε αντίθεση με όλες τις μέχρι τώρα γνωστές πρωτεΐνες μη ζωικής προέλευσης. Περαιτέρω, αναλύσεις από πολλούς ανεξάρτητους ερευνητές και οργανισμούς δείχνουν ότι η Spirulina είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, απαραίτητα λιπίδια, ιχνοστοιχεία και πολυσακχαρίτες με ισχυρές ενδείξεις για ευεργετική δράση στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην νεφρική και εντερική λειτουργία, στην πρόληψη και καταστολή ιώσεων, φλεγμονών, καρκίνων, δερματικών αλλοιώσεων και κυρίως στην εξισορρόπηση της διατροφής.
Αναλυτικότερα η σπιρουλίνα περιέχει:
 • Πρωτεΐνη έως και 70 % η οποία παρέχει όλα τα αμινοξέα καθώς και τα απαραίτητα (Ισολευκίνη, Λευκίνη, Λυσίνη, Μεθειονίνη, Φαινυλαλανίνη, Θρεονίνη, Τρυπτοφάνη, Βαλίνη) σε ικανή ποσότητα.
 • Ευρύ φάσμα βιταμινών με κυριότερες την αντιοξειδωτική προβιταμίνη Α ( β-καροτένιο, βιταμίνες Β1 (Θυαμίνη), Β2 (Ριβοφλαβίνη), Β3 (Νιασίνη), Β6, Β 12 (Κοβαλαμίνη), βιταμίνη Ε κ.α..
 • Μέταλλα/Ιχνοστοιχεία: Ασβέστιο (Ca), Σίδηρο (Fe), Μαγγάνιο (Mn), Ψευδάργυρο (Zn), Μαγνήσιο (Mg), Χαλκό (Cu), Χρώμιο (Cr), Σελήνιο (Se).
 • Λιπαρά: τα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα γ-λινολενικό οξύ (GLA), α-λινολεϊκό οξύ (ALA) και σουλφολιπίδια.
 • Αντιοξειδωτικές ουσίες: φυκοκυανίνη, καροτενοειδή, ξανθοφύλλες κτλ.
 • Θειούχους πολυσακχαρίτες
Ο συνδυασμός τόσων θρεπτικών στοιχείων κάνει τη Σπιρουλίνα ένα «πολυδύναμο» τρόφιμο.
Γιατί να παίρνει κάποιος Spirulina Nigrita;
 • Είναι 100% καθαρή Σπιρουλίνα, χωρίς έκδοχα και απόλυτα φυσικό προϊόν σε σχέση με άλλα διατροφικά συμπληρώματα που είναι μείγματα χημικών ενώσεων και δημιουργούνται σε εργαστήρια.
 • Καλλιεργείται στα Θερμά Νιγρίτας Σερρών, που έχουν υποδειχθεί από έρευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως ο ιδανικός τόπος για αυτή την υδατοκαλλιέργεια, λόγω του συγκεκριμένου συνδυασμού ηλιοφάνειας και γεωθερμίας.
 • Παράγεται σε ειδικά τεχνολογικά σχεδιασμένες δεξαμενές, εντός κλειστών θερμοκηπίων, που διασφαλίζουν την προστασία της από τους εξωτερικούς παράγοντες, γεγονός που την διαφοροποιεί θετικά από τις ανοιχτές καλλιέργειες Σπιρουλίνας και επομένως των αντίστοιχων εισαγομένων προϊόντων.
 • Η συλλογή της γίνεται με σεβασμό ώστε να διατηρεί ακέραιη τη σύστασή της (όχι με φυγοκεντρικό σύστημα) και η ξήρανσή της γίνεται αποκλειστικά με τον ήλιο στα κλειστά ξηραντήρια της μονάδας μας.
 • Το τελικό προϊόν διαμορφώνεται σε δισκίο χωρίς έκδοχα και συσκευάζεται στο εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ εργαστήριο της εταιρείας σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές μικροβιολογικής ασφάλειας.
 • Για την εξασφάλιση της άριστης ποιότητά της η Spirulina Nigrita ελέγχεται απόλυτα σε κάθε στάδιο από την παραγωγή ως το τελικό προϊόν καθώς όλη η διαδικασία γίνεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας που αποτελούν πρότυπη κάθετη μονάδα παραγωγής Σπιρουλίνας στην Ελλάδα.
Η Spirulina είναι συμπυκνωμένο τρόφιμο το οποίο εμπλουτίζει, συμπληρώνει και αναπληρώνει με κορυφαία θρεπτικά συστατικά την καθημερινή διατροφή. Κατά συνέπεια επανορθώνει τις συνέπειες μακρόχρονης εσφαλμένης ή μη ισορροπημένης διατροφής που οφείλεται είτε σε λάθος επιλογές είτε στον πυρετώδη και αγχώδη τρόπο ζωής.
Τα μεγάλα αποθέματα της Spirulina σε φυσικά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες αναπληρώνουν με φυσικό τρόπο την ελλειμματική πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, ενώ τα υψηλά επίπεδα σιδήρου και άλλων ιχνοστοιχείων προλαμβάνουν ανεπάρκειες και αναιμίες.
Η Σπιρουλίνα συμπληρώνει με τα κορυφαία θρεπτικά συστατικά της την καθημερινή μας διατροφή. Επανορθώνει δε τις συνέπειες μιας μη ισορροπημένης διατροφής που οφείλεται είτε σε λάθος επιλογές είτε στον απαιτητικό και αγχώδη τρόπο της ζωής μας. Τα μεγάλα αποθέματα της Σπιρουλίνας σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες αναπληρώνουν με φυσικό τρόπο την ελλειμματική πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, ενώ τα υψηλά επίπεδα σιδήρου και άλλων ιχνοστοιχείων προλαμβάνουν ανεπάρκειες και αναιμία.
Μελέτες έχουν αποδείξει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων της Σπιρουλίνας στην υγεία μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
 • Παρέχει υψηλά επίπεδα ενέργειας και αντοχής.
 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Βοηθάει στην απώλεια του περιττού βάρους ενισχύοντας τον μεταβολισμό, και συνεισφέρει στην αποτοξίνωση του οργανισμού
 • Αυξάνει τις επιδόσεις σε εργασία και μελέτη.
 • Βελτιώνει την ποιότητα ζωής στα άτομα της τρίτης ηλικίας και εμποδίζει την πρόωρη γήρανση.
 • Επιδρά θετικά στη φυσιολογία των αθλητών με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους αθλητικούς χώρους.
 • Υποστηρίζει τον γυναικείο οργανισμό κατά την εμμηνόρροια, την εγκυμοσύνη, το θηλασμό αλλά και την εμμηνόπαυση.
 • Προλαμβάνει ιώσεις και φλεγμονές και επιδρά θετικά στη νεφρική και εντερική λειτουργία.
 • Τονώνει σε περιόδους πίεσης και άγχους.
 • Βοηθάει στην διατήρηση της καλής κατάστασης επιδερμίδας και μαλλιών.
 • Ενδυναμώνει τον οργανισμό σε περιόδους ανάρρωσης από ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση.
 • Καταπολεμά τον υποσιτισμό και την ασιτία.
Ειδικότερα και εξειδικευμένα
Η σπάνια φυσική γαλάζια χρωστική φυκοκυανίνη που περιέχει η Spirulina φαίνεται ότι ευνοεί τα βλαστοκύτταρα του μυελού των οστών που με την σειρά τους επάγουν την παραγωγή ερυθρών κυττάρων (αιμοποιητική δράση), αλλά και λευκών (ανοσοποιητική δράση). Σε συνδυασμό με τον πολυσακχαρίτη σπιρουλάν (περιέχει θείο και ασβέστιο) εκχυλίσματα Spirulina έδωσαν αξιοσημείωτα εργαστηριακά αποτελέσματα στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και στην επιδιόρθωση του DNA, δράσεις ιδιαίτερα ευεργετικές σε περιπτώσεις ιώσεων ή άλλων μολύνσεων, αναιμίας και καρκίνου. Αναφέρεται μάλιστα σε μία μελέτη και περίπτωση αντιστροφής λευκοπλακίας κατά 45 % πέρα από την πρόληψη. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι αυτή η δράση της Spirulina σε μελέτες για την αποκατάσταση παιδιών προσβεβλημένων από ραδιενέργεια μετά το ατύχημα του Chernobyl, με θεαματικά αποτελέσματα στην ανάταξη του μυελού των οστών τους και την καταστολή των αυξημένων αλλεργικών αντιδράσεων. Η παρουσία δε σουλφολιπιδίων στην Spirulina ίσως διευρύνει την αντι-ιική δράση όπως σε άλλα είδη Κυανοφυκών. Η δράση της φυκοκυανίνης, σε συνδυασμό με την χλωροφύλλη, θεωρείται ότι συμβάλει στην αναίρεση συμπτωμάτων νεφροτοξικότητας βαρέων μετάλλων ή φαρμάκων και τοξινών. Τόσο η φυκοκυανίνη όσο και οι άλλες χρωστικές, που περιέχονται σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα στην Spirulina, όπως β-καροτένιο (προβιταμίνη Α), χλωροφύλλη και ξανθοφύλλες έχουν έντονη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλουν, σύμφωνα με πολλές μελέτες, στην αντιμετώπιση αυτοάνοσων διαταραχών όπως η αρθρίτιδα, χημικά επαγόμενων καρκίνων όπως του πνεύμονα και του γαστρεντερικού συστήματος, ενώ διευρύνουν την δράση των εγκεφαλικών νευροδιαβιβαστών, του ανοσοποιητικού συστήματος και των μηχανισμών χρωμοσωμικής προστασίας.
Η ευρεία τοξικολογική μελέτη για την ασφαλή κατανάλωση της Spirulina αποκάλυψε τις μοναδικές διατροφικές της δυνατότητες. Μελέτες σε παιδιά και ενηλίκους έδειξαν ότι η πρόσληψη Spirulina έχει άμεσα αποτελέσματα στην ανάκαμψη από υποσιτισμό, έλλειψη βιταμίνης Α, ψευδαργύρου, σιδήρου και εν γένει στην απώλεια βάρους. Σε μία καλά οργανωμένη κλινική μελέτη μάλιστα η πρόσληψη Spirulina οδήγησε σε έλεγχο του βάρους σε παχύσαρκα άτομα και έδειξε και μείωση της ολικής χοληστερόλης. Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, η ενέργεια από τους υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη ραμνόζη και γλυκογόνο, η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12, αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και το απαραίτητο λιπίδιο γ-λινολενικό οξύ φαίνεται ότι συμβάλλουν αποφασιστικά στις ιδιότητες αυτές της Spirulina. Περαιτέρω, ευεργετική επίδραση φαίνεται να έχει η Spirulina στην λειτουργία του εντέρου ευνοώντας την ανάπτυξη υγιούς μικροχλωρίδας (Lactobacillus και Bifidus) με συνέπεια την καλλίτερη απορρόφηση των θρεπτικών και τον περιορισμό των ευκαιριακών μολύνσεων (ιδίως καταπονημένων ατόμων από ασθένειες, ατυχήματα κτλ).
Η καθημερινή πρόσληψη με αρκετό νερό, σε μία ή δύο δόσεις μέχρι το μεσημέρι,
 • για ενήλικες 4-10 δισκία Spirulina ανάλογα με τον σωματότυπο και την ηλικία
 • παιδιά 3-6 δισκία ημερησίως
προσφέρει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε διαταραχές που συνδέονται με τον τρόπο ζωής. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει όριο πρόσληψης ενός τροφίμου (γιατί η Spirulina είναι τρόφιμο απλά δισκιοποιείται) άλλο από τον κορεσμό που θα αντιληφθεί ο κάθε χρήστης σε περίπτωση υπερκατανάλωσης.
Μπορεί να καταναλωθεί σε δισκία με ένα – δύο ποτήρια νερό αλλά και σαν συστατικό π.χ.:
 • φρουτόκρεμας (4-5 δισκία στο μπλέντερ με φρούτα επιλογής)
 • χυμού λαχανικών (4-5 δισκία με ντοματοχυμό ή καροτόζουμο, μαϊντανό ή άνιθο, μπαχαρικά και ό,τι άλλο λαχανικό επιθυμείτε)
 • χτυπημένου γάλακτος (milk-shake) με διάφορες γεύσεις
 • χυλού musli ή
 • γιαουρτιού
Η SPIRULINA NIGRITA παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρεία ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ ΘΕΡΜΩΝ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΕΠΕ.
Το κάθε κουτί περιέχει 4 blister των 30 δισκίων (δηλαδή 120 δισκία)
Είναι 100% καθαρή Ελληνική Σπιρουλίνα