Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 40€ και πάνω

-20%
  • FOLIC ACID 800μg, 100 Tabs

FOLIC ACID 800μg, 100 Tabs

  • Κωδικός Προϊόντος: 242
Συσκευασία: 100 tablets
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 16,45€
  • 13,15€ - Κερδίζεις 3,30€

Ο ρόλος που παίζει το φολικό οξύ στον οργανισμό μας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, εφόσον χρειάζεται για τη δημιουργία νέων κυττάρων, για τη σύνθεση του RNA και του DNA. Επιπρόσθετα είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών στην αξιοποίησή τους και στην αιμοποίηση. 

Ο ακαταμάχητος συνδυασμός του φολικού οξέος με τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη Β12 βοηθούν τον οργανισμό μας στο να μεταβολίζει, να διασπά, να χρησιμοποιεί και να συνθέτει νέες πρωτεΐνες. Το φολικό οξύ, αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο για τις έγκυες γυναίκες ή για αυτές που επιθυμούν να μείνουν έγκυες. Η βιταμίνη αυτή, αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη εκ γενετής ανωμαλιών του κεντρικού νευρικού συστήματος όπως η δισχιδής ράχη( η σπονδυλική στήλη του μωρού δεν αναπτύσσεται σωστά) και άλλες ανωμαλίες του νωτιαίου μυελού ή του εγκεφάλου (ανεγκεφαλία).

Μια άλλη ενδιαφέρουσα δράση της βιταμίνης Β 9 είναι το ότι μειώνει στο αίμα τη συγκέντρωση της ομοκυστεΐνης. Η αυξημένη ομοκυστεΐνη στο αίμα φαίνεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Η ανεπάρκεια φολικού οξέος οδηγεί στην αύξηση των επιπέδων της ομοκυστεΐνης, καθώς επίσης και η ανεπάρκεια του συνδυασμού φολικού οξέος και b 12, δύναται να οδηγήσει στην εμφάνιση μεγαλοβλαστικής ή μακροκυτταρικής αναιμίας.