Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες από 40€ και πάνω

-40%
  • CoQ10 Liposomal - Unflavored, 100 ml

CoQ10 Liposomal - Unflavored, 100 ml

  • Κωδικός Προϊόντος: 704
Συσκευασία: 100 ml
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 39,50€
  • 23,70€ - Κερδίζεις 15,80€

Το συνένζυμο Q10 είναι  επίσης γνωστό και σαν ουμπικινόνη (ubiquinone) αλλά  για λόγους συντόμευσης αναφέρεται σαν CoQ10.

Είναι μία ελαιοδιαλυτή ουσία της οποίας η δομή μοιάζει με τις βιταμίνες και είναι παρούσα στα περισσότερα ευκαρυωτικά κύτταρα και κυρίως στα μιτοχόνδρια.

Είναι συστατικό της αλυσίδας μεταφοράς ηλεκτρονίων και διαδραματίζει ρόλο στην αερόβια κυτταρική αναπνοή, δημιουργώντας ενέργεια με τη μορφή του ΑΤP (τριφωσφορική αδενοσίνη).

Η υψηλότερη συγκέντρωση βρίσκεται στην εσωτερική μεμβράνη του μιτοχονδρίου.

Επίσης το CoQ10 βρίσκεται και σε διάφορα οργανίδια μετατροπής και αποικοδόμησης βιομορίων όπως είναι τα υπεροξυσώματα και τα λυσοσώματα.

Τα όργανα με την υψηλότερη ενεργειακή απαίτηση είναι το συκώτι, η καρδιά και τα νεφρά και έτσι σε αυτά παρουσιάζονται οι υψηλότερες συγκεντρώσεις CoQ10, το οποίο λειτουργεί σε κάθε κύτταρο για να συνθέσει ενέργεια.

Το CoQ10 παράγεται φυσιολογικά στο σώμα μας, αλλά μπορεί να εμφανιστεί ανεπάρκεια είτε λόγω κάποιων ασθενειών, είτε λόγω χαμηλής πρόσληψης του μέσω της τροφής ή ακόμα λόγω υψηλών ενεργειακών αναγκών του οργανισμού.

Χορήγηση

1 x 2,5 ml ή σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.
Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.
Αποθηκεύστε σε δροσερό  και ξηρό μέρος μακριά από φως και υγρασία.
Μετά το άνοιγμα φυλάσσεται στο ψυγείο. Διάρκεια ζωής μετά το άνοιγμα έως 2 μήνες.
Ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση.

Ανά ημερήσια δόση 2,5ml περιέχει: 100mg CoQ10
Αιθυλική Αλκοόλη < 4,8%

 

*Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.  Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 83410 – 02/08/2018. Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.